Svartkjelen, ...

-Svartkjelen, som gjordt en så uovertreffelig bra jobb, så mange ganger, ...

I hva skulle man ha kokt kaffen sin, ...
... om ikke svartkjelen fantes?

I skog, fjell og mark, er det inget som gir en så mye trivsel som akkurat det å fyre opp kaffebålet og henge svartkjelen på plass. Nå kommer "belønninga", etter en lang dags slit med en lang og tung vandring. Nå er jeg endelig på plass, dagens arbeid er over, og nå er det bare "kosen" og det beste som gjenstår.
Med det knittrende tyribålet kommer lyset og varmen, og med den hete svarte kaffen fra svartkjelen, kjenner du snart både lyset, varmen og inspirasjonen, også i kroppen. Du er trøtt og sliten etter vandringa, men kvikkner fort til liv etter en par kåser varmt og skikkelig svart skaukaffe.
- nå kan fisket, og eventyret begynne, ...


-Nedre Roasten. Tidlig morgen, etter en natt med fiske.-Styggsjøene. På det mørkeste, i noe surt vær, men med et skikkelig kaffebål blir det "fest" allikevel.-Krokethåen. Klokka er tidlig morgen, og jeg er skikkelig trøtt og sliten, etter masse vandring i løpet av dagen. Men etter noen svarte kopper og en sprøstekt ørret, gikk jeg ytterligere noen kilometer, ...-Litlbuddhåen. Jeg har hatt en "idiotisk" slitsom vandring fra Revsjøen som sitter i kroppen. Og jeg fikk fiske lenge før fisken og bettet kom. Deretter blir det selvsagdt bare "fryd og gammen".-Mugga. Ja, her er vi, jeg og kaffekjelen min. Og bedre kan det vel ikke illustreres, hvor koselig vi kan ha det sammen, jeg og svartkjelen min.
Takk til nå - svartkjelen - det blir snart nye turer, ...


..., ja, hva skulle man ha gjordt, uten svartkjelen, ..?

Her kommer nok flere svartkjelen-bilder, etterhvert ...
... som jeg finner dem fram, ...

Beste "svartkjelen-hilsener",

Anders